Президент Франції Франсуа Олланд в середу оприлюднив низку заходів, спрямованих на боротьбу з ухилянням від сплати податків: зокрема, від банків зажадають розкрити дані про всі їхні філії, а країни, які відмовляться співпрацювати щодо обміну інформацією про доходи французів, будуть включені в список «податкових притулків».

«Боротьба з шахрайством є умовою рівності громадян перед податковими зборами. Податкові притулки повинні бути викорінені в Європі та у світі в цілому», - заявив президент Франції у зверненні, яке транслювали французькі телеканали.

За його словами, французькі банки будуть зобов'язані щорічно, країна за країною, публікувати списки всіх своїх філій по всьому світу і розкривати сферу їхньої діяльності.

«Іншими словами, у банку не буде можливості приховати фінансові транзакції, здійснені у податковому раю», - сказав президент, зазначивши, що вся ця інформація буде доступною. Він також сподівається, що ці заходи будуть прийняті і на рівні Євросоюзу.

Олланд, крім того, повідомив, що Франція щорічно буде складати список країн, які, на її думку, є «податковими притулками», передають РІА «Новости».

«Я без вагань буду вважати податковим раєм ту країну, яка відмовиться повністю співпрацювати з Францією... Я хочу, щоб був автоматичний обмін інформацією про стан і доходи французів за кордоном або іноземців у Франції», - сказав президент.

За його словами, це дозволить покласти край банківській таємниці та приховування коштів за кордоном.

Олланд повідомив, що відповідний законопроект буде винесений на розгляд кабміну наприкінці квітня, а потім буде переданий до парламенту.

Як повідомляв ForUm, влада Франції мають намір ввести податок в 75% на зарплати гравців і співробітників футбольних клубів, що перевищують 1 млн євро на рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

337