У Рівненській області підтоплено 2% сільськогосподарських угідь. Про це голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ доповів Президенту України Віктору Януковичу, повідомляє прес-служба Глави держави.

«У нас підтоплено 2% сільськогосподарських угідь. Повінь проходить тільки у двох районах області, підтоплені 38 будинків. Відпрацьовано план дій щодо цієї надзвичайної ситуації», - зазначив Берташ. Він додав, що побудовані в 2003 році 20 кілометрів дамб забезпечують прогнозований хід повені.

На запитання Президента про вплив погодних умов на майбутній урожай і сільське господарство, Берташ повідомив, що, за прогнозами фахівців, сніжна зима посприяє майбутньому врожаю.

За словами голови ОДА, за результатами першого кварталу область виконала всі показники з надходжень до державного та місцевого бюджетів. Він поінформував Януковича про підготовку Рівненської області до посівної та про ситуацію із забезпеченням паливно-мастильними матеріалами.

Під час зустрічі Янукович висловив свою стурбованість щодо ситуації з цінами і рівнем зарплат і пенсій в області. «У нас на 17% зросла зарплата. Ціни стабільні. Ми постійно тримаємо на контролі ці питання», - доповів Берташ.

Голова Рівненської ОДА подякував Президентові за сприяння у виділенні коштів на будівництво двох нових шкіл в області і забезпечення навчальних закладів області комфортними умовами для перебування дітей.

Берташ також поінформував Главу держави щодо процесу переходу на альтернативні види палива. «Сьогодні в області до 10% котелень вже працює на альтернативних видах палива. У нас є своя місцева сировина - торф, тріска», - сказав він.

Глава ОДА додав, що це економить до 40% державних коштів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298