Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив першому віце-прем'єр-міністру Сергію Арбузову активізувати роботу щодо Земельного банку. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

«Ми прийняли рішення про створення Земельного банку. Від рішення час переходити до практичної роботи. Вже у поточному році банк повинен стати активним чинником аграрного ринку», - сказав прем'єр.

Він підкреслив необхідність розвитку сільськогосподарського комплексу в Україні та забезпечення його якісної конкурентоспроможної технікою вітчизняного виробництва.

За його словами, уряд створив уже кілька джерел фінансування розвитку аграрного сектора і забезпечення його технікою.

Азаров також нагадав, що було не тільки прийняте рішення про створення Земельного банку, а й з 29 листопада 2012 року суттєво спрощено процедуру інвестування спільного виробництва інноваційної техніки і обладнання для агропромислового комплексу на вітчизняних заводах, а також у держбюджет щорічно закладаються кошти на технічне переоснащення агропромкомплексу .

«Все це можливості, інструменти для активізації індустрії машинобудування для агросектору. Їх потрібно максимально використовувати. Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство промислової політики та Міністерство аграрної політики і продовольства зараз повинні почати практичну координацію виробничих планів, запуск проектів та їхнє виконання. Це дуже масштабна і сконцентрована у часі робота. Доручаю її активізувати першому віце-прем'єр-міністру України Сергію Арбузову», - підсумував Азаров.

Нагадаємо, 6 вересня 2012 року Рада повторно створила Земельний банк.

Кабінет Міністрів затвердив статут Державного земельного банку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238