Запуск української ракети-носія «Циклон-4» з пускового центру «Алкантара» в Бразилії може відбутися вже у листопаді-грудні 2014 року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив глава Державного космічного агентства України Юрій Алексєєв.

За його словами, реалізація міжнародного проекту створення космічного ракетного комплексу «Циклон-4» на пусковому центрі «Алкантара» триває, і у травні цього року Україна планує відправити до Бразилії велику партію обладнання для даного проекту, але його реалізація затримується через те, що бразильська сторона не забезпечила належні умови для швартування кораблів з цим спеціальним вантажем.

«Роботи повинні завершитися пуском ракети. Поки це планується на листопад-грудень 2014 р.», - заявив він.

Крім того, за словами Алексєєва, у 2013 році буде продовжена робота за програмами «Антарес», «Дніпро», «Наземний старт», «Морський старт» і «Вега».

Також він підкреслив, що Україна забезпечить виконання своїх зобов'язань щодо організації міжнародного космічного експерименту «Радіоастрон».

Алексєєв повідомив, що проводяться заходи з підготовки до виробництва і створення спеціальних технологій за проектом багатофункціонального ракетного комплексу «Сапсан».

Також, за його словами, у 2013 році планується завершити створення промислових об'єктів і почати серійну утилізацію твердого ракетного палива МБР РС 22.

Як раніше повідомляв ForUm, Росія запропонувала Україні і Казахстану взяти участь у розробці важкої ракети-носія для польоту до Місяця.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317