У лютому середня зарплата в Києві склала 4683 грн. Про це директор Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ) Віктор Сухомлин сказав під час круглого столу, передає кореспондент ForUm`у.

За словами чиновника, на цей рівень істотно впливають дві сфери - ІТ і телекомунікації (де середній показник склав 7429 грн), а також фінанси і страхування (8557 грн).

«І ми зацікавлені, щоб кваліфіковані, але тимчасово незайняті кадри могли влаштуватися на високооплачувані позиції в цих галузях. Загалом у І кварталі в м. Києві створено 29 тис. нових робочих місць - на 9% більше, ніж у січні-березні-2012. Правда, здобувачі сьогодні недооцінені роботодавцями», - сказав Сухомлин.

«Сьогодні зустрілися сторони, у кожної з яких свої інтереси. Банківський сектор хоче отримати нормальних фахівців, вузи здатні їх підготувати, центри зайнятості забезпечують контакт з претендентами. Специфіка столичного КМЦЗ у тому, що у нас на обліку - 82% осіб з повною вищою освітою, такого показника немає в жодному іншому адміністративному регіоні. З цього обсягу на першому місці - фахівці бухгалтерського обліку, потім йдуть інженери, юристи. Ці люди можуть бути з нашою допомогою додатково підготовлені згідно з конкретними запитами роботодавців», - зазначив чиновник.

Сухомлин продовжив, що нещодавно набув чинності новий закон про зайнятість, мета якого, як і всієї держполітики у цій сфері, серед іншого, підвищення професійного рівня працездатного населення відповідно до потреб суспільства, збалансування попиту на робочу силу.

«У цьому плані банкіри та ІТ-компанії можуть допомогти створенням вакансій під нові технології, ми - своєю базою трудових ресурсів, а вузи - підвищенням кваліфікації або перенавчанням. Консолідована робота всіх цих сторін дозволить скоротити безробіття як у столиці, так і в цілому по країні», - сказав він.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230