Працівники лінійного відділу на станції Одеса-Головна УМВС України на Одеській залізниці затримали зловмисника, який пошкодив магістральні кабелі, що забезпечують рух, чим викликав затримку руху 55 поїздів на тривалий час, повідомляє СЗГ УМВС України на Одеській залізниці.

Повідомлення про те, що на перегоні ст. Чорноморська - ст. Буялик невідомі пошкодили кабелі засобів центру блокування руху на залізниці, надійшло в чергову частину міліції о 01.40. Слідчо-оперативна група, прибувши на місце події, виявила розкопану п'ятиметрову траншею і 14 перерублених магістральних кабелів. Опитавши місцевих жителів, правоохоронці встановили, що спробу крадіжки кабелю і диверсії на залізниці скоїв 36-річний раніше судимий житель одного з сіл Іванівського району Одеської області.

Чоловік зізнався у скоєнні даного правопорушення, пояснивши свої дії тим, що планував викрасти, на його думку, непрацюючі магістральні кабелі для подальшої здачі в пункт прийому металобрухту. Озброївшись лопатою і сокирою, він вийшов на «нічний промисел», розкопав і перерубав кабелі, але побачивши, що відключилася вся сигналізація залізниці, зник з місця події.

«Зловмисник не усвідомлював, що заради копійчаної наживи за кольоровий метал у кабелях міг викликати аварію поїзда з непередбачуваними наслідками. Зараз встановлюється сума збитку залізниці, яка може досягти 10 тис. гривень», - йдеться в повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 277 «Пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів» КК України. Ведеться досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221