Слідство у справі про катастрофу Ту-154 польського президента Леха Качинського, що сталася 10 квітня 2010 року під Смоленськом, у черговий раз продовжено ще на півроку - до 10 жовтня. Про це повідомив прес-секретар військової прокуратури Польщі Збігнєв Жепа.

«Терміни розслідування продовжуються ще на півроку - до 10 жовтня 2013 року», - уточнив він.

Зазначимо, розслідуванням катастрофи займається військова прокуратура, оскільки літак експлуатувався військово-повітряними силами Польщі. Справа про порушення правил організації польотів цивільними чиновниками була виділена в окреме провадження і передана окружній цивільній прокуратурі у Варшаві у 2011 році. Прокурори знайшли порушення в їх діях, але справа була закрита у липні 2012 року через відсутність складу злочину, однак у 2013 році суд розпорядився про відновлення.

Поки в справі про падіння літака є один обвинувачений - це колишній заступник глави Бюро охорони уряду Павло Белявни. Його обвинувачують у недбалості під час підготовки візитів до Росії прем'єр-міністра Дональда Туска 7 квітня і президента Качинського 10 квітня, що завершився авіакатастрофою. Також чиновника звинуватили у внесенні неправдивих записів в офіційні документи, передає РІА «Новини».

Нагадаємо, Ту-154 Леха Качинського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Глава держави, його дружина Марія і особи, що їх супроводжували, прямували до Катині для участі у жалобних заходах на місці масового поховання польських офіцерів. Усього в катастрофі загинули 96 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

367