Причиною катастрофи Ан-24 у Донецьку стала втрата швидкості літака під час заходу на посадку через помилку непідготовленого і недопущеного до польоту в даних метеоумовах екіпажу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив віце-прем'єр-міністр, голова комісії з розслідування причин авіакатастрофи Олександр Вілкул.

Віце-прем'єр також повідомив, що Державна авіаційна служба України заборонила авіакомпанії «Південні авіалінії», якій належав літак, що розбився, виконання всіх видів авіаперельотів.

Крім того, за словами Вілкула, слідчі органи проводять досудове розслідування, за результатами якого винні будуть притягнуті до відповідальності.

Як раніше повідомляв ForUm, увечері 13 лютого в аеропорту «Донецьк» зазнав катастрофи літак, який прибув чартерним рейсом з Одеси. Літак під час приземлення вилетів за межі злітно-посадкової смуги, перекинувся, його корпус розколовся і почалося задимлення.

На борту літака за попередніми даними знаходилися 52 людини (8 членів екіпажу), п'ять загинули. На сьогоднішній день відомо, що 31 чоловік звернувся за допомогою до медиків, з них 9 перебували на стаціонарному лікуванні в лікарні.

За фактом авіакатастрофи в аеропорту Донецька розпочато кримінальне провадження.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

399