Прем'єр-міністр України Микола Азаров зажадав мінімізувати втрати врожаю через тривалу зиму. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Несприятливі погодні умови все частіше створюють ризики для нашого сільського господарства. Це може призвести до зниження врожайності в межах 10-15%. Безумовно, таких втрат потрібно уникати за рахунок технологій і організованого проведення робіт. Продуктивність сільського господарства повинна бути стійкою до впливу кліматичних факторів», - акцентував він.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день в зоні підвищеного ризику знаходяться багато сільгосппідприємств у Рівненській, Волинській, Вінницькій та інших областях.

«Основні весняно-польові роботи тут почнуться набагато пізніше, ніж зазвичай. Тому особливе значення має швидкість проведення робіт. Використовувати доведеться не кожен день, а кожну годину. Грамотно маневрувати технікою, використовувати її надзвичайно інтенсивно. Це все питання організації, техсервісу і безперебійних поставок», - сказав він.

Крім того, глава уряду доручив Міністерству аграрної політики і продовольства проводити щоденний моніторинг ситуації.

Як раніше повідомляв ForUm, у Криму завершена посівна кампанія ранніх зернових.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254