Кордон між Китаєм і Північною Кореєю був закритий для перетину туристами, передає телеканал Press TV з посиланням на митні служби Китаю.

З цього моменту туристичним агентствам заборонено перевозити туристів з Китаю на територію Північної Кореї через пропускний пункт Даньдун і перетинати кордон. Обмеження торкнулися лише туристичних груп і не торкнулися тих, хто змушений перетинати кордон у зв'язку з діловими поїздками.

Нагадаємо, що Північна Корея закликала іноземних туристів покинути територію Південної Кореї, посилаючись на небезпечність перебування в країні на тлі загострення конфлікту на Корейському півострові. Раніше влада КНДР також попереджала іноземних дипломатів, що після 10 квітня 2013 р. не зможуть гарантувати їхню безпеку.

Як раніше повідомляв ForUm, Південна Корея у п'ятницю повідомила, що КНДР перекинула другу балістичну ракету середньої дальності до східного узбережжя країни. Як вважають американські фахівці, пуск ракети може бути приурочений до святкування 101-ї річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена (15 квітня).

Швейцарія заявила про готовність виступити посередником у переговорах з Північною Кореєю у зв'язку із загостренням ситуації на Корейському півострові.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313