Сьогодні в Україні не стоїть питання про підвищення акцизу на дизпаливо і бензин. Про це, як, передає кореспондент ForUm'у, перед засіданням уряду журналістам заявив міністр інфраструктури Володимир Козак.

Він пояснив, що Мінінфраструктури на колегії розглядало не питання підвищення акцизів, а стан автодоріг і їх удосконалення, вивчався європейський досвід у цій сфері й обговорювався європейський акциз на дизпаливо.

«У Європі є акциз на дизпаливо. У деяких країнах він у десятки разів вищий ніж у нас... Наш акциз на дизпаливо становить 46 євро за тонну, в інших країнах - мінімум 360 євро за тонну, у Росії - 150 євро», - пояснив Козак і додав, що сьогодні жодних ініціатив щодо підвищення акцизу на дизельне паливо і бензин немає.

Відповідаючи на уточнююче запитання, коли акциз може бути підвищений, міністр заявив: «Усе залежить від того, як буде формуватися бюджет, доходи наших громадян. У подальшому, через 3-4 роки, це питання гостро стоятиме на порядку денному, сьогодні ж воно не стоїть».

Нагадаємо, раніше Міністерство інфраструктури заявило, що на сьогодні оптимізація акцизу - це тільки пропозиція Мінінфраструктури та Укравтодору, викликана необхідністю збільшення надходжень коштів для поліпшення якості доріг в Україні. Шляховики пропонують ввести поетапне, у міру зростання економіки, до 2018 року, збільшення ставок акцизного збору на нафтопродукти до мінімальних європейських розмірів.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306