Співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ ліквідували міжнародний канал постачання наркотиків в Україну, повідомили в прес-службі МВС.
 
Зокрема, правоохоронці затримали учасників групи, підозрюваної у виробництві та розповсюдженні наркотиків у шести містах.
 
«На початку квітня 2013 р. співробітники УМВС у Херсонській області провели масштабну операцію із затримання членів ОЗУ. У містах Севастополі, Києві, Луганську, Одесі, Харкові та Херсоні були одночасно проведені два десятки обшуків за участю 150 працівників міліції», - наголошується в повідомленні.
 
У тому числі був затриманий 28-річний житель Севастополя, що керував групою, у якого правоохоронці вилучили 25 пакетів з порошком білого кольору, а також 50 посилок з Великобританії та Китаю.
 
 
«Неподалік від місця проживання севастопольця міліція виявила нарколабораторію, де проживали і працювали двоє харків'ян. Хлопці займалися виготовленням і фасуванням наркотиків. Один із затриманих - студент хімічного факультету одного з вітчизняних вузів», - йдеться в повідомленні.
 
У лабораторії УБОЗівці вилучили спеціальне обладнання, респіратори, електронні ваги, більше 2 тис. порожніх капсул, компоненти для виготовлення психотропних речовин.
 
Там же були виявлені банківські карти, велика кількість поштових конвертів та посилок з-за кордону, комп'ютерне обладнання і мобільні телефони.
 

Загальна вага вилученої порошкоподібної речовини становила понад 100 кілограмів і 80 літрів рідких компонентів.

За висновками фахівців, цієї сировини вистачило б на приготування 600 тис. доз психотропної речовини, приблизна вартість такої партії становить близько 30 млн гривень.

Крім того, правоохоронці заарештували 10 банківських рахунків організатора наркобізнесу.

Затримані підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230