Уряд Південної Кореї звернувся до Росії і КНР з проханням надати допомогу у стримуванні КНДР від подальших військових провокацій, повідомило агентство Ренхап з посиланням на заяву глави південнокорейського МЗС Юн Бен Се.

«Уряд (Південної) Кореї шляхом тісної співпраці з Китаєм і Росією продовжує робити спроби переконати Північну Корею змінити свою позицію», - цитує агентство слова міністра закордонних справ Південної Кореї.

Під час свого виступу Юн Бен Се також відмітив єдність міжнародної спільноти з подолання «провокаційних загроз з боку Північної Кореї». Крім цього, як повідомлялося раніше, глава південнокорейського МЗС закликав країн-учасниць АСЕАН до «активної участі» у питанні вирішення проблеми на Корейському півострові, повідомляє РІА «Новини».

Відносини між КНДР і Південною Кореєю значно погіршилися останнім часом. На початку квітня з'явилися припущення про те, що Північна Корея може здійснити тестовий пуск балістичної ракети середньої дальності типу «Мусудан». Вважається, що дальність польоту такої ракети становить близько 3-4 тисяч кілометрів.

Представники американської та південнокорейської розвідки вважають, що пуск ракети може бути здійснений у будь-який час, починаючи з 10 квітня. Крім цього, як повідомили в середу південнокорейські ЗМІ, Північна Корея може здійснити пуск відразу декількох ракет типу «Скад» і «Нодон» з різних майданчиків на території країни у разі невдалого пуску балістичних ракет типу «Мусудан».

КНДР оголосила себе ядерною державою у 2005 році, у 2006, у 2009 і 2012 роках провела підземні ядерні випробування, які викликали протести з боку міжнародного співтовариства.
 
Рада Безпеки ООН прийняла резолюції з вимогою до КНДР припинити діяльність в ядерній сфері. Раніше у квітні влада КНДР оголосила про плани щодо відновлення робіт на підприємстві зі збагачення урану в Йонбені.

Як раніше повідомляв ForUm, Південна Корея у п'ятницю повідомила, що КНДР перекинула другу балістичну ракету середньої дальності до східного узбережжя країни. Як вважають американські фахівці, пуск ракети може бути приурочений до святкування 101-ї річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена (15 квітня).

Швейцарія заявила про готовність виступити посередником у переговорах з Північною Кореєю у зв'язку із загостренням ситуації на корейському півострові.

Північна Корея запропонувала іноземцям, які проживають у Південній Кореї, розглянути можливість евакуації через загрозу виникнення військового конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312