В Івано-Франківській області з 6 по 8 квітня в селах Княгиничі і Пуків Рогатинського району невідомі розбили пам'ятні гранітні дошки із зображенням бюста головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«На місці події вилучено уламки гранітних плит і фрагменти слідів взуття. Для всебічного, об'єктивного і повного розслідування кримінального провадження створено слідчо-оперативну групу, для встановлення осіб зловмисників розроблено план розшукових дій. Крім того, щоб встановити предмети, якими було пошкоджено пам'ятні знаки, призначені трасологічні експертизи», - зазначили у прокуратурі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За даними фактами розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.196 (хуліганство) Кримінального кодексу України, процесуальне керівництво яким здійснює прокуратура Рогатинського району.

Як раніше повідомляв ForUm, у ніч на 7 квітня у Львівській області невідомі зруйнували два пам'ятники лідерам УПА - у селі Гординя Самбірського району та в місті Моршині.

Також у ніч на 7 квітня в селі Великосілки Кам'янка-Бузького району невідомі зруйнували пам'ятник лідеру ОУН Степану Бандері.

У ніч на 6 березня в селі Воля-Задеревацька Стрийського району була пошкоджена меморіальна табличка і пам'ятник Степану Бандері, а в ніч на 7 березня - барельєф Романа Шухевича в селі Білогорща біля Львова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

460