Печерський районний суд Києва засудив до семи років позбавлення волі колишнього міліціонера, який збив на смерть жінку на пішохідному переході у центрі Києва. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Печерського району Києва.

У прокуратурі нагадали, що 9 вересня 2011 р. працівник лінійного відділу міліції залізничної станції «Київ-Пасажирський», рухаючись по бульвару Лесі Українки на службовому автомобілі «Шкода», наїхав на жінку, яка переходила дорогу. Від отриманих травм постраждала померла. Сиротою залишився її малолітній син.

Під час досудового слідства експерти давали суперечливі висновки щодо визначення місця наїзду на потерпілу. Однак під час відтворення обставин події за участю свідків ДТП судом було встановлено, що жінка на момент аварії перебувала на пішохідному переході.

Вироком суду колишній міліціонер визнаний винним за ч.2 ст. 286 КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху та призначено покарання у вигляді семи років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

Крім того, суд задовольнив цивільний позов потерпілої сторони на суму 450 тис. грн.
Під час судового засідання запобіжний захід винуватцеві ДТП було змінено з підписки про невиїзд на утримання під вартою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273