Міністерство інфраструктури України затвердило нові правила перевезення пасажирів і багажу, які передбачають отримання компенсації вартості квитків пасажирам при пересадці з поїзда вищого класу в більш низький.

Згідно з наказом міністерства №44, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 1 квітня 2013 року, «Про затвердження змін до правил перевезення пасажирів, багажу, вантажного багажу і пошти залізничним транспортом України», при пересадці пасажирів на інший потяг класом нижче, здійсненої з вини залізниці і за наявності проїзного документа з відміткою провідника про клас поїзда і вагона, проводитиметься виплата різниці вартості квитка на станції прибуття пасажира.

Ці зміни пов'язані з введенням іменних електронних квитків і переходом на електронну систему продажу проїзних документів, повідомляє «УНІАН».

У нових правилах перевезення пасажирів так само передбачена компенсація за повернення проїзних документів. При поверненні не менш ніж за 9 годин - 100% вартості квитка без урахування комісії, до 9 годин - 50%, після відправки поїзда (не пізніше ніж через 1 годину) - 10% вартості проїзного документа.

Нагадаємо, з 6 квітня 2013 р. оформлення проїзних документів на поїздку залізничним транспортом проводиться з внесенням до проїзного документа прізвища та імені пасажира.
 
При оформленні проїзних документів з використанням мобільного зв'язку, Інтернету, спеціалізованих автоматів самообслуговування і т.д. прізвище та ім'я пасажира вказує особа, яка здійснює оформлення та оплату проїзного документа. Документ, що засвідчує особу, необхідно пред'являти тільки при посадці в поїзд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

370