У Мінекономрозвитку не виключають можливості виробництва іноземцями сільгосптехніки на території України.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив директор Департаменту стратегічного планування розвитку економіки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Євген Олєйніков.

«Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Міністерство аграрної політики і продовольства ведуть переговори з деякими світовими виробниками сільськогосподарської техніки про те, щоб вони починали будувати або модернізувати підприємства з виробництва сільгосптехніки в Україні. На першому етапі для забезпечення потреби внутрішнього ринку, і на другому етапі - для забезпечення переходу до постачання з території нашої держави на зовнішні світові ринки виробленої в Україні сільгосптехніки», - повідомив він.
За словами чиновника, виходячи з досвіду інших країн, така практика може бути успішною за умови створення відповідних умов для світових виробників.

На запитання про те, чи не будуть збільшені мита на імпортну вживану сільськогосподарську техніку, Олєйніков відповів: «Ми не можемо просто збільшити мито, тому що хочемо, наприклад, зменшити обсяг б/в техніки. Процедура мита вводиться за результатами відповідних розслідувань. Таке розслідування має бути, по-перше, ініційовано, а по-друге, проведене і за його результатами має бути встановлено, що дійсно є підстави для введення мита. Тому говорити про те, що може бути введено мито чи ні, поки не можна», - сказав Олєйніков.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231