В Україні у 2013 році очікують на візит голови Державної Ради і Ради Міністрів Куби Рауля Кастро. Про це голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Куба в Україні Ернесто Антоніо Сенті Даріасом, повідомляє прес-служба парламенту.

Рибак зазначив, що в Україні задоволені розвитком двосторонніх відносин між країнами, які в останні три роки вийшли на якісно новий рівень. «Ми надаємо великого значення виконанню двосторонніх домовленостей, досягнутих, зокрема, в рамках державного візиту на Кубу Президента України Віктора Януковича у жовтні 2011 року. В Україні очікують на візит голови Державної Ради і Ради Міністрів Куби Рауля Кастро в Україну у 2013 році», - сказав він.

Він також підкреслив, що розвиток міжпарламентського співробітництва є пріоритетним у розвитку двосторонніх відносин. «Ми зацікавлені у продуктивній діяльності груп дружби у парламентах наших країн», - сказав він і повідомив, що у Верховній Раді така група, до складу якої увійшли 25 народних депутатів, створена 19 березня. Рибак сподівається на створення відповідної групи дружби в парламенті Куби.

Голова ВР відмітив певне зростання обсягів взаємної торгівлі у 2012 році, однак зауважив, що вони не відповідають можливостям наших країн, і висловив надію, що взаємними зусиллями буде активізовано співпрацю у торговельно-економічній сфері.

Найбільш позитивним досвідом двостороннього співробітництва в торговельно-економічній сфері Рибак назвав спільний проект у місті Сьєнфуегос з ремонту та модернізації вантажних автомобілів «КрАЗ». «Значення його посилюється у зв'язку з тим, що він поширюється не тільки на нові об'єкти на Кубі, але вже виходить на ринки країн - учасниць Боліваріанського альянсу», - додав він.

Голова Верховної Ради висловився за розширення співпраці в наукомістких галузях, зокрема, відмітив співпрацю у сфері фармацевтики та медицини.

Голова ВР також заявив, що в Україні високо цінують кубинську допомогу, яку надають протягом 21 року українським дітям, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.

У свою чергу посол висловився за активізацію парламентської складової двосторонніх взаємин, зокрема, інтенсифікацію обміну візитами, в тому числі на рівні керівництва вищих законодавчих органів України та Куби. Він вважає успішним співробітництво в культурно-гуманітарній сфері, зокрема в освітній, і високо оцінив взаємну підтримку з багатьох питань у міжнародних організаціях. За його словами, перспективним є подальший розвиток співпраці у туристичній сфері та у сфері АПК.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295