У Міністерстві закордонних справ України вважають невідкладним ухвалення Верховною Радою законопроектів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і передбачених планом дій щодо впровадження безвізового режиму.

Про це сказав на брифінгу виконуючий обов'язки директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Він зазначив, що Міністерство закордонних справ України неодноразово висловлювало свою позицію щодо важливості прийняття відповідних законів, що передбачено планом заходів уряду в контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію, передає «УНІАН».

«Тому ми вважаємо, що якнайшвидше прийняття даних законів, як передбачених підготовкою до підписання Угоди про асоціацію, так і передбачених планом дій щодо впровадження безвізового режиму, є дуже нагальним», - сказав Перебийніс.

Як повідомляв ForUm, 8 квітня Президент України Віктор Янукович підписав закон України «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз».

22 березня Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Євросоюзом про внесення змін до договору про спрощення оформлення віз.

23 січня 2013 р. комітет Європарламенту з питань закордонних справ дав згоду на підтримку угоди про внесення змін до угоди між Україною та Європейським союзом про спрощення оформлення віз.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311