Президент Вірменії Серж Саргсян, який вступив на посаду глави держави, прийняв відставку уряду. Інавгурація переобраного президента Вірменії пройшла у вівторок в Єревані.

Прем'єр-міністр Тигран Саркісян представив заяву про відставку в будівлі адміністрації президента у присутності членів уряду, передає агентство «Новини-Вірменія».

«Протягом цих років під вашим політичним керівництвом наша команда віддано намагалася виконувати всі поставлені вами завдання. Звичайно, у нас були і складні дні, у нас були не тільки успіхи, але й упущення та помилки», - сказав Саркісян.

У свою чергу глава держави подякував членам уряду за роботу. «Ви вирішували в багатьох випадках неможливі проблеми, протистояли викликам. Для нового складу уряду ви створили сприятливі умови, і я впевнений, що новий уряд, продовжуючи закладені вами традиції, виконає всі програми», - зазначив Саргсян.

Згідно з пунктом четвертим статті 55-ї конституції Вірменії, глава держави приймає відставку уряду в день вступу на посаду. Після консультацій з депутатськими фракціями президент призначає прем'єр-міністром особу, яка користується довірою більшості депутатів. Президент призначає прем'єра в десятиденний строк після прийняття відставки уряду. Уряд формується в двадцятиденний термін після призначення прем'єр-міністра, передає РІА «Новини».

Чинний президент і лідер Республіканської партії Вірменії Серж Саргсян був переобраний президентом країни на виборах 18 лютого. За офіційними даними ЦВК, Саргсян переміг у першому турі, набравши 58,64% голосів виборців. Друге місце з 36,74% голосів посів лідер опозиційної партії «Спадщина» Раффі Ованесян. Спостерігачі від міжнародних організацій наголосили, що вибори відповідали світовим стандартам, пройшли спокійно, а зафіксовані порушення не вплинули на їх результат.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280