10 квітня Вищий військовий суд Лівії повинен почати розгляд апеляції у справі 19 громадян України, засуджених 4 червня 2012 року Військовим судом Тріполі до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомив на брифінгу виконувач обов'язків директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

За його словами, з метою забезпечення дотримання прав та захисту інтересів українців під час апеляційного провадження МЗС і посольством України у Лівії залучені кваліфіковані адвокати, перекладачі. Здійснено комплекс заходів щодо збору доказів на користь українських громадян. На засіданні суду буде присутня консульська посадова особа дипломатичної установи України у Тріполі, повідомляє «УНІАН».

«Українська сторона сподівається, що Вищий військовий суд Лівії розглядатиме справу громадян України відкритим і прозорим способом, а прийняте ним рішення буде неупередженим і справедливим та відповідатиме, за заявами влади Лівії, про наміри будувати сучасну демократичну державу», - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, 4 червня 2012 року Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України, трьох громадян Білорусі та одного росіянина до десяти років позбавлення волі за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі. Вони були визнані винними у тому, що ремонтували військову техніку, яку використовували підконтрольні Каддафі війська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196