Україна зобов'язана мати повний спектр сучасної сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва. Таку думку висловив прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході наради з питань забезпечення сільгоспвиробників технікою для АПК, повідомляє кореспондент ForUm'у.

Прем'єр-міністр підкреслив, що в Україні використовується 80% імпортної техніки. Крім того, в одиницях вітчизняного виробництва багато імпортних комплектуючих.

«Стоїть питання перед нами: ну ось 80% імпорту, і це у країни, яка планує виробляти 80 млн тонн зернових на рік, а у найближчому майбутньому, можливо, 100 млн тонн, яка має хороші позиції у виробництві м'яса і молока. Це той Рубікон, далі якого переходити не можна», - сказав Азаров.

Він підкреслив, що в Україні є все можливе для виробництва сільськогосподарської техніки. Крім того, розвиток виробництва створить нові робочі місця. Що стосується фінансування, то, за словами прем'єра, аграріям часто не вистачає грошей на покупку техніки.

«Потреба у машинах є, а грошей купувати ці машини – немає. Ось майже гамлетівські питання», - сказав глава уряду.

Прем'єр-міністр додав, що Міністерство фінансів повинне допомогти селянам відповісти на питання, де знайти ресурси, а також потрібно створити національну систему лізингу, створити систему аграрних банків, які мають стати активними учасниками ринку і сприяти розвитку агросектора.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295