Служба безпеки України виявила та задокументувала факт нанесення державі збитків на суму 1,3 млн грн службовими особами одного із державних автодорожніх підприємств Львівської області.

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України, посадові особи держпідприємства підозрюються в тому, що вони, зловживаючи службовим становищем та без застосування визначених законодавством тендерних процедур, уклали збиткову угоду з однією із приватних будівельних компаній із закупівлі будівельних матеріалів - щебеню та солі за цінами, які перевищували середньоринкові.

Згідно з укладеним договором, працівники держпідприємства закупили будівельні матеріали для ремонту автодоріг Львівщини за завищеними цінами. Внаслідок цих неправомірних дій держбюджету було завдано збитків на суму 1 млн 300 тис. гривень.

Органами прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231