Серж Саргсян, який переміг у лютому на виборах глави республіки, вступив на посаду президента Вірменії.

Інавгурація нового президента відбулася у Спортивно-концертному комплексі імені Карена Демірчяна в Єревані на спеціальному засіданні Національних зборів (парламенту) республіки.

Чинний президент і лідер Республіканської партії Вірменії Саргсян був переобраний президентом країни на виборах 18 лютого. За офіційними даними ЦВК, Саргсян переміг у першому турі, набравши 58,64% голосів виборців.

Спостерігачі від міжнародних організацій наголосили, що вибори відповідали світовим стандартам, пройшли гладко, а зафіксовані порушення не вплинули на їхній результат.

Саргян під'їхав до СКК імені Демірчяна у супроводі ескорту мотоциклістів і потім по червоній килимовій доріжці піднявся на сцену.

У своїй присязі, за традицією, складеній на Конституції Вірменії та рукописній Біблії VII століття вірменською мовою, Саргсян присягнувся неухильно виконувати вимоги Конституції країни, поважати права і свободи людини і громадянина, забезпечувати незалежність, територіальну цілісність і безпеку республіки на благо народу. Потім католікос всіх вірмен Гарегін Другий прочитав молитву, що благословляє діяльність президента.

У відповідності з Конституцією Вірменії, відразу після вступу на посаду нового президента чинний уряд подає у відставку. Після прийняття президентом відставки уряду члени кабінету продовжать виконувати свої обов'язки до формування нового складу уряду. Президент Вірменії повинен призначити прем'єр-міністра країни в десятиденний термін після вступу на посаду. Новий склад уряду формується у двадцятиденний термін після призначення прем'єр-міністра.

Як повідомляв ForUm, Вірменія, Греція, Туреччина і Грузія увійдуть до «Великого шовкового шляху».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201