Глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський сподівається на консенсусну підтримку у Верховній Раді законопроектів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії «ICTV» 8 квітня, відповідаючи на запитання, чи може парламентська криза перешкодити підписанню Угоди про асоціацію.

«Криза у парламенті може дійсно не дати можливості прийняти закони», - заявив він.

Також він нагадав, що 4 із 5 парламентських фракцій підтримали курс на євроінтеграцію України, і висловив сподівання, що закони, необхідні для цього, будуть також прийняті у результаті консенсусу, повідомляють «Українські новини».

«Я сподіваюся, що прийняття законів, пов'язаних з процесом підписання Угоди, буде виконане також при консенсусі головних політичних сил у парламенті», - сказав він.

Разом з тим посол ЄС додав, що парламент повинен бути місцем не тільки демонстрації демократії, але і прийняття рішень. «Парламент - це місце демократії, де ми повинні мати конфлікт думок. Але повинні приймати рішення, і набагато краще мати не маленький «майдан» у парламенті, але такий «майдан», який рішення ухвалює», - зазначив він.

Томбінський підкреслив необхідність поважних взаємин у Раді більшості і опозиції.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Володимир Рибак вважає, що питання підписання Угоди про асоціацію з ЄС зблизить позиції провладних і опозиційних депутатів, і закони з євроінтеграції будуть прийняті.

Нагадаємо, 4 квітня депутати від більшості провели своє засідання у будівлі комітетів ВР на вул.Банковій, оскільки представники опозиції заблокували трибуну парламенту.

Депутати від ПР і КПУ шляхом підняття рук ухвалили кілька законопроектів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393