Північна Корея запропонувала іноземцям, які проживають у Південній Кореї, розглянути можливість евакуації через загрозу виникнення воєнного конфлікту, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК).

«Ми не хочемо заподіяти шкоду іноземцям у Південній Кореї у разі війни», - цитує агентство представника північнокорейської влади.

Повідомлення ЦТАК також закликає «всі міжнародні організації, компанії і туристів опрацювати заходи для евакуації», повідомляє РІА «Новости».

Ситуація навколо КНДР, влада якої найближчим часом може здійснити запуск балістичної ракети у відповідь на спільні військові навчання США і Південної Кореї, продовжує тримати в напруженні весь світ. Напередодні з'явилася інформація про те, що Пхеньян готується до четвертого ядерного випробування, однак пізніше виявилося, що слова південнокорейського міністра, який повідомив про підвищену активність на північнокорейському ядерному полігоні, були невірно витлумачені ЗМІ.

Як раніше повідомляв ForUm, Південна Корея в п'ятницю повідомила, що КНДР перекинула другу балістичну ракету середньої дальності до східного узбережжя країни. Як вважають американські фахівці, пуск ракети може бути приурочений до святкування 101-ї річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена (15 квітня).

Швейцарія заявила про готовність виступити посередником у переговорах з Північною Кореєю у зв'язку із загостренням ситуації на Корейському півострові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226