Баронесі Маргарет Тетчер, яка померла у понеділок, буде організований церемоніальний похорон з військовими почестями. Рішення влаштувати урочистий похорон було прийняте за згодою королеви Єлизавети II.

Масштаб траурних заходів буде лише трохи поступатися державному похорону, які влаштовуються тільки у разі смерті членів королівської сім'ї. Єдиним винятком із цього правила був державний похорон Вінстона Черчілля у 1965 році. Похорон принцеси Діани у 1997 році і королеви-матері Єлизавети у 2002 році також офіційно мав статус церемоніального, передає «ВВС».

Траурна процесія розпочнеться від будівлі британського парламенту. Катафалк довезе труну з тілом Тетчер до церкви Сент-Клемент-Дейнс на Стренді, де труну буде за традицією перекладено на гарматний лафет і доставлено у собор Святого Павла, де пройде панахида. На всьому шляху процесії по обидва боки дороги стоятиме ланцюг військовослужбовців британської армії, флоту і військово-повітряних сил.

На заупокійну службу буде запрошений широкий і різноманітний спектр персон і організацій, пов'язаних з леді Тетчер. Після панахиди відбудеться кремація тіла покійної, куди будуть допущені тільки її близькі. В апараті прем'єр-міністра наголосили, що всі приготування проходять у повній відповідності з побажаннями членів сім'ї Тетчер.

Як повідомляв ForUm, колишній британський прем'єр-міністр Маргарет Тетчер померла на 88-му році життя після перенесеного інсульту. Тетчер очолювала уряд з 1979 по 1990 роки і була першою - і поки єдиною - жінкою-прем'єром в історії Британії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

485