Сполучені Штати Америки привітали обнадійливе рішення Президента Віктора Януковича про помилування колишніх міністрів внутрішніх справ Юрія Луценка та охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука.

Про це заявила прес-секретар Ради національної безпеки США Кейтлін Гейден, повідомляє Радіо «Свобода».

За її словами, це важливий крок до подолання занепокоєння щодо демократії і верховенства права в Україні, але залишається зробити значно більше.

«США твердо підтримують прагнення українського народу мати демократичне, процвітаюче і європейське майбутнє, а цього можна досягти тільки шляхом продовження реалізації демократичних реформ і дотримання принципу верховенства права», - зазначила прес-секретар.


«Ми і надалі віддані посиленню двосторонніх відносин на основі наших спільних трансатлантичних цінностей», - запевнили у Раді нацбезпеки США.

Як повідомляв ForUm, 7 квітня Президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі - колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука.

Верховний представник ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон і комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле вітали рішення Президента України Віктора Януковича помилувати колишніх міністрів внутрішніх справ Юрія Луценка та з питань захисту навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука. Про це йдеться у заяві Ештон і Фюле.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245