Японія розмістила у своїй столиці Токіо два зенітно-ракетних комплекси «Петріот» PAC-3 для захисту від можливого удару з боку Північної Кореї.

Вони були до світанку встановлені на території міністерства оборони країни. За даними місцевих ЗМІ, ще два комплекси «Петріот» будуть розміщені в інших місцях на території Великого Токіо, повідомляє «ВВС».

Японія і раніше вживала подібних заходів, але ніколи не намагалася збити північнокорейські ракети.

КНДР напередодні знову пригрозила Японії. «Ми знову попереджаємо Японію проти безрозсудної підтримки американської політики, - йдеться у передовиці північнокорейської газети «Нодон Сінмун». - Їй доведеться заплатити високу ціну за свою нерозумну поведінку».

Також повідомляється, що північнокорейці у вівторок не вийшли на роботу у спільній з Південною Кореєю промисловій зоні Кесон через день після того, як уряд КНДР оголосив про відкликання усіх своїх робітників. У Кесоні трудяться більше 50 тисяч північнокорейських робітників.

Президент Південної Кореї Пак Кін Хе у відповідь заявила, що подібні дії Пхеньяна підірвуть довіру до КНДР і можуть повністю зупинити потік іноземних інвестицій в країну.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України закликає всі зацікавлені сторони зберігати стриманість і максимально сприяти якнайшвидшому відновленню діалогу з метою політико-дипломатичного врегулювання ситуації на Корейському півострові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329