У березні цього року у Дніпропетровську пройшов дивний дощ, який залишив брудні сліди на одязі городян і автомобілях. І хоча у Дніпропетровському управлінні екології про це явище не чули, на форумах в Інтернеті схвильовані городяни говорять про таємничі викиди із заводів, пише «Сьогодні».

«Так, був такий дощ, але екологічна ситуація у місті зараз сприятлива настільки, наскільки це можливо для промислового міста. Ми не чули ні про які викиди. Можливо, люди самі себе накручують. Так, і погода суха стояла довго, може, вітер просто підняв весь пил з землі та верхній шар ґрунту, і це все осіло разом з дощем», - запевнили у міському управлінні екології.

У свою чергу, житель району Перемога Віктор Кабиш не згоден з думкою міських екологів. «У нас і до цього була суха погода, але щоб такий бруд на одязі і на машині після дощу, то я такого не пам'ятаю. Я машину не міг відмити, а ви кажете, вітер пил підняв! Добре хоч волосся на місці від цих опадів»,- говорить Віктор.

Тим часом місцеві педіатри фіксують спалах захворювань у березні. «У березні до мене зверталося дуже багато дітей із захворюваннями дихальних шляхів. Не знаю, з чим це пов'язано, але це точно ненормально. Чесно кажучи, я й сама пару разів вішала одяг на не заскленому балконі. Потім дивлюся і думаю, що порошок не випрала, він весь білий. Кажу сусідці, а у неї те ж саме», - розповіла педіатр Майя Липницька.

«А я живу поруч з Південмашем, тут ніколи не було екологічно чисто. Але останнім часом виходив покурити, а у горлі неначе пил осідає», - говорить житель Дніпропетровська Юрій Краснов.

Зазначимо, подібне явище спостерігалося і в Нікополі, за 7 км від якого розташована Запорізька атомна електростанція, а також у межах міста є два великих промислових виробництва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224