У Чернігівській області у селі Радянська Слобода тала вода прорвала греблю на ставку площею 32 гектарів і підтопила дачний кооператив. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Біля села Радянська Слобода Чернігівського району водою прорвало греблю на ставку площею 32 гектарів, орендованому одним із комерційних підприємств. Частково залиті ділянки розташованого поруч дачного кооперативу», - йдеться у повідомленні.


 
Порив греблі шириною більше 20 метрів. Загрози підтоплення житлових будинків немає. Збитки, завдані водою, буде встановлювати комісія з питань надзвичайних ситуацій Чернігівського району.

Попередня причина надзвичайної події - неналежне виконання обов'язків орендарем та посадовими особами, які не вжили заходів щодо своєчасного зменшення рівня води у ставку.


 
Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікацією кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість).

Хід розслідування контролюється прокуратурою області.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 8 квітня залишаються підтопленими території, господарські та житлові будинки у 89 населених пунктах в областях та у Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

505