Набрання чинності Закону «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз», підписаного Президентом, стане ще одним кроком у напрямі майбутнього введення стороною ЄС повноцінного безвізового режиму для громадян України. Про це заявив радник Президента України, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин АПУ Андрій Гончарук, повідомляє прес-служба Глави держави.

Він нагадав, що зазначену Угоду було підписано 23 липня 2012 року в Брюсселі з метою подальшої лібералізації чинного візового режиму України з Європейським Союзом, спрямованої на розвиток людських контактів між нашою державою та країнами - членами ЄС у контексті реалізації євроінтеграційних прагнень України.

Як зазначив Гончарук, Угода значно розширює можливості для полегшення візових вимог для широкого кола українських громадян. На додаток до вже існуючого порядку спрощень при оформленні нашими співвітчизниками віз до Шенгенського простору, нинішня угода охопить такі соціальні та професійні категорії громадян України, як представників неурядових громадських організацій, релігійних громад, професійних об'єднань, студентів та аспірантів, учасників офіційних програм обміну, фахівців виставкової галузі та транспортних організацій.

Удосконалено також порядок оформлення віз для представників засобів масової інформації. Крім того, Угодою окремо передбачено такий гуманітарний аспект, як видача віз за спрощеною процедурою близьким родичам і особам, що прямують на лікування, зазначив керівник Головного управління з питань міжнародних відносин АПУ.

Угодою спрощуються логістичні аспекти візового режиму. Так, визначені чіткі терміни дії багаторазових віз, а також скасовані підвищені збори за оформлення віз у прискореному порядку.

Українська сторона очікує якнайшвидшого завершення європейськими інститутами всіх необхідних процедур для набуття Угодою чинності, сказав радник Президента.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 8 квітня, Президент України Віктор Янукович підписав закон України «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз».

22 березня Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Євросоюзом про внесення змін до договору про спрощення оформлення віз.

Нагадаємо, комітет Європарламенту з питань закордонних справ дав згоду на підтримку угоди про внесення змін до угоди між Україною та Європейським союзом про спрощення оформлення віз.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313