Прем'єр-міністр України Микола Азаров провів робочу зустріч з організації 11-го міжнародного телевізійного пісенного дитячого конкурсу «Євробачення-2013» в Україні, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

У зустрічі взяли участь виконавчий директор міжнародного телевізійного дитячого конкурсу «Євробачення» Владислав Яковлєв, міністр культури України Леонід Новохатько, голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, представники Національної телерадіокомпанії.

Азаров нагадав, що в поточному році - з 25 по 30 листопада - Україна приймає у себе Дитячий пісенний конкурс «Євробачення-2013».

Глава уряду також нагадав, що за ініціативою Президента України Віктора Януковича 2013 в нашій країні оголошено Роком дитячої творчості, і дитяче «Євробачення» стане помітною подією цього року. Передбачається, що протягом усього року в усіх містах країни будуть проводитися масштабні культурні, мистецькі, освітні заходи для дітей, а держава вживатиме додаткові заходи щодо створення умов для творчого інтелектуального, духовного і фізичного розвитку молодого покоління, підтримки талановитих і обдарованих дітей.

У цьому контексті, підкреслив глава уряду, проведення в Україні масштабного європейського телевізійного конкурсу буде хорошим поштовхом до розвитку талантів. «Рішення про проведення дитячого Євробачення в Україні мало позитивний резонанс як в Україні, так і за її межами», - підкреслив Азаров.

Прем'єр-міністр наголосив, що Україна вже має досвід проведення таких масштабних і знакових заходів у Києві. Так, у 2005 році українська столиця вже приймала пісенний конкурс «Євробачення», а у 2009 році в нашій країні відбулося «Дитяче Євробачення». Крім того, Україна з гідністю впоралася з проведенням Євро-2012.

«Цей конкурс може стати для нас яскравою подією. Тому уряд ухвалить всі необхідні рішення, у держбюджеті для цього передбачені необхідні кошти», - підкреслив Азаров. При цьому він повідомив, що найближчим часом Кабінет Міністрів України планує прийняти постанову про підготовку та проведення дитячого пісенного конкурсу «Євробачення-2013», згідно з яким буде створено оргкомітет та затверджено план заходів з підготовки та проведення цього конкурсу.

«До листопада не так вже багато часу залишилося, тому ми повинні щодня робити все необхідне, щоб це дійсно було яскраве свято. Можу вас запевнити, що уряд підтримає ці заходи і зробить все для того, щоб це свято було незабутнім», - сказав глава уряду.

У свою чергу директор міжнародного телевізійного дитячого конкурсу «Євробачення», представник Європейської мовної спілки Владислав Яковлєв подякував прем'єр-міністру за зустріч та увагу до міжнародного телевізійного пісенного дитячого конкурсу. «Я від імені Європейського мовного союзу хочу подякувати Україні за те, що вона буде приймати дитяче «Євробачення-2013» у себе в Києві. Ви вже не вперше берете «Євробачення» - все відбувалося кращим чином. Тому ми задоволені, що саме Україна виступатиме приймаючою стороною у поточному році», - зазначив Яковлєв.

Нагадаємо, українка Анастасія Петрик з піснею «Небо» посіла перше місце на міжнародному дитячому конкурсі «Євробачення-2012», що завершився в Амстердамі на початку грудня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241