Президент України Віктор Янукович сьогодні, 8 квітня 2013 р., підписав закон №155-VII «Про внесення зміни до закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» щодо заборони на порушення справ про банкрутство гірничих підприємств», повідомили в прес-службі Глави держави.

Законом продовжено термін дії мораторію на банкрутство гірничих підприємств до 1 січня 2015 р.

Зокрема, мораторій стосується гірничодобувних підприємств, шахт, рудників, кар'єрів, розрізів, збагачувальних фабрик і шахтовуглебудівельних підприємств.

«Враховуючи, що зараз вугільна промисловість України за економічними, фінансовими, технічними та соціальними показниками перебуває у глибокій кризі, нагальною необхідністю є вжиття відповідних кардинальних заходів з метою недопущення повальної ліквідації підприємств вугільної галузі, які ще мають значні виробничі запаси вугілля, але не можуть самостійно забезпечувати розширене відтворення виробництва та економічну збалансованість», - йдеться в пояснювальній записці до закону.

Як раніше повідомляв ForUm, 22 березня 2013 р. Верховна Рада прийняла в першому читанні і в цілому проект закону №1109, яким пропонується продовжити мораторій на банкрутство гірничих підприємств до 1 січня 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

352