Президент України Віктор Янукович підписав Указ про відзначення 22-ї річниці незалежності України. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Згідно з документом, уряд зобов'язаний створити Організаційний комітет з підготовки та відзначення цієї дати.

Співголовами Організаційного комітету визначені прем'єр-міністр України та голова Адміністрації Президента України. Кабінету Міністрів поставлено завдання розробити та затвердити у двомісячний строк план заходів щодо підготовки та відзначення 22-ї річниці незалежності України.

Згідно з указом, план заходів має передбачати проведення урочистостей з нагоди Дня Державного прапора України від 23 серпня 2013 року і урочистостей з нагоди 22-ї річниці незалежності України по всій країні за участю представників органів державної влади та громадськості.

Окрема увага в документі приділяється культурно-мистецьким заходам, присвяченим 22-й річниці незалежності України, зокрема, проведенню тематичних наукових конференцій та круглих столів, виставок архівних документів і фотоматеріалів, змагань, показу на загальнонаціональних та регіональних каналах телебачення документальних і художніх фільмів, присвячених історії українського державотворення.

Також своїм указом Президент доручив забезпечити проведення 24 серпня 2013 року в честь 22-ї річниці незалежності України святкових феєрверків у Києві, Керчі, Одесі, Севастополі, містах республіканського (в АР Крим), обласного значення.

Міністерство закордонних справ має забезпечити організацію закордонними дипломатичними установами України заходів з відзначення цього свята.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229