За чотирнадцятий календарний тиждень поточного року в Києві зареєстровано 19785 хворих на грип та ГРВІ, повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на дані Головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби в столиці.

Інтенсивний показник на 10 тисяч населення склав 70,3, що нижче епідемічного порогу на 28% (епідпоріг на 14-му тижні - 98,6).

Фахівці зазначають, що в порівнянні з попереднім тижнем спостерігається зниження захворюваності на 13%, зокрема, на 8% серед дорослих і на 18% серед дітей.

Всього з 1 січня по 7 квітня у вірусологічній лабораторії міста проведено 392 дослідження зразків матеріалів від хворих на грип та ГРВІ методом імунофлюоресцентної мікроскопії, виявлено 24 позитивні результати респіраторно-синцитіальних вірусів. 61 дослідження зразків матеріалів від хворих на грип та ГРВІ було зроблено методом полімеразної ланцюгової реакції, ідентифіковано 25 вірусів грипу А.

Як раніше повідомляв ForUm, днями міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова заявила, що епідемії грипу та ГРВІ в Україні немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149