Український гідрометеорологічний центр підвищив прогноз щодо максимального рівня весняного водопілля в Києві, проте збитків місту ці процеси принести не повинні. Про це під час брифінгу у понеділок повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

«Ми дещо переглянули прогноз максимального рівня весняного водопілля в Києві. Ми підвищуємо прогноз максимального рівня в Києві до 730, максимум, 740 см вище умовного нуля. Це при тому, що середній рівень за багаторічний період складає 715 см», - сказав Кульбіда.

За словами синоптика, підтоплення загрожують виключно островам на Дніпрі і деяким присадибним ділянкам, повідомляє «УНІАН».

«Очікується тільки затоплення островів на Дніпрі, а також присадибних ділянок, які знаходяться вище Києва», - зазначив він.

Кульбіда також повідомив, що з 9 квітня прогнозується руйнування льодового покриву на Київському водосховищі, яке закінчиться до другої декади квітня.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні станом на ранок 8 квітня залишені підтопленими території, господарські та житлові будинки у 89 населених пунктах населених областей та в м. Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

613