Близько 11 тисяч євреїв з різних країн беруть участь у «Марші живих» в Освенцимі на півдні Польщі, щоб вшанувати пам'ять загиблих під час Голокосту, повідомляє Польське радіо.

Серед учасників цього щорічного заходу - понад 10 тисяч учнів шкіл і вузів, близько 500 людей, які пережили трагедію, а також група польської молоді. Люди пройшли три кілометри дорогою, яка з'єднує табори смерті «Аушвіц» і «Біркенау». Під час Другої світової війни гітлерівці знищили тут близько мільйона людей.

Цього року у марші беруть участь президент Всесвітнього єврейського конгресу Рон Лаудер, голова ради інституту «Яд Вашем», колишній в'язень табору «Бухенвальд» Меїр Лау і глава ізраїльського генерального штабу генерал Бенні Ганц, передає РІА «Новини».

«Марш живих» проводиться впродовж 25 років і покликаний ознайомити єврейську молодь з трагедією, що спіткала європейських євреїв. У рамках цієї масштабної програми школярі й студенти відвідують місця масового вбивства єврейського населення, зустрічаються з людьми, які рятували їх від загибелі, знайомляться з історією євреїв у Польщі. Загальне число учасників 25 проведених раніше «Маршів живих» оцінюється в 150 тисяч осіб.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246