Політолог, голова правління Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко не вірить, що опозиція зможе мобілізувати людей на масові акції протесту.
Про це він сказав в ефірі програми «Власний погляд» на телеканалі «Рада».

«Коли парламентська криза дійшла до певного піку, і напруга довго тримається висока, починається те, що називається «втома металу». Деякі опозиційні депутати не витримують, виходять з фракції. Тепер вже Анатолій Гриценко погрожує також вийти з партії, оскільки вважає, що рішення опозиції приймаються без обговорення з депутатами. Я думаю, що це прояв деяких кризових тенденцій всередині самої опозиції», - сказав політолог.

Фесенко вважає, що причин виходу депутатів з лав «Батьківщини» декілька. «Я думаю, що тут кілька причин спрацьовує. По-перше, деяких з депутатів, які зараз перейшли до парламентської більшості, давно визначили як слабка ланка опозиції. По-друге, є незадоволення багатьох опозиційних депутатів внутрішньою ситуацією в «Батьківщині». Наприклад, Олег Канівець давно звертався до Яценюка і Турчинова з проханням вирішити його проблему. В обох випадках лідери опозиції не попередили можливих наслідків», - вважає експерт, повідомляє «УНІАН».

Політолог також переконаний, що в нинішній ситуації опозиція не здатна мобілізувати людей на масові акції протесту. «Ми вже побачили, що у вівторок з темою київських виборів опозиційна акція не зовсім спрацювала. І в майбутньому її чекає фіаско», - упевнений Фесенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307