На Сицилії заарештували 37 осіб, яких звинувачують у причетності до діяльності мафіозної організації "Коза ностра". Серед затриманих виявився мер міста Монтелепре Джакомо Тінервіа, повідомляє агентства AGI.

Міського голову звинувачують у хабарництві та здирництві, і, крім того, у співпраці з Джузеппе Ломбардо, одним з ватажків місцевої мафії, який також був заарештований, зазначає Rainews24.

В операції, яка почалася вранці 8 квітня, взяли участь понад 300 співробітників правоохоронних органів. Їм допомагали два вертольоти. Розслідування, яке призвело до арештів, було розпочато управлінням по боротьбі з мафією ще у 2010 році.

Джакомо Тінервіа займав посаду мера Монтелепре, в якому проживає близько 6000 жителів, з 2004 року, пише «Lenta.ru».

На початку квітня 2013 р. поліція завдала ще один удар по сицилійській мафії, вилучивши активи бізнесмена Віто Нікастрі на прізвисько «Повелитель вітру» на суму 1,3 мільярда євро. Цього підприємця також підозрювали у зв'язках з мафією, він був заарештований ще влітку 2012 року.

Злочинне угруповання «Коза ностра» діє на Сицилії з XIX століття. Воно вважається одним з класичних прикладів мафіозних організацій.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275