В Україні у 2013 році не збільшилася кількість усиновлень іноземними сім'ями, незважаючи на відповідну заборону в Російській Федерації. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

«Незважаючи на заяви про те, що деякі процеси в РФ вплинуть на збільшення кількості усиновлень іноземцями в Україні, як ми і прогнозували, цього не сталося, і не відбувається», - сказав він.

За словами Павленка, у першому кварталі поточного року іноземні сім'ї усиновили 167 українських дітей, а торік за цей період іноземцями була усиновлена 201 дитина. «При цьому збільшилася кількість дітей-сиріт, які були взяті на виховання та усиновлення українськими громадянами. У прийомні сім'ї та будинки сімейного типу влаштовано в першому кварталі 2013 року 518 дітей. Торік - 459. Усиновлено українськими громадянами 397 дітей, що практично на рівні минулого року», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, в. о. директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що у 2012 р. іноземці усиновили 655 дітей з України.

Нагадаємо, сенат США 6 грудня 2012 р. прийняв «закон Магнітського» про візові санкції щодо росіян, причетних, на думку конгресменів, до порушень прав людини.

У відповідь Держдума прийняла «закон Діми Яковлєва», що вводить заборону на усиновлення громадянами США російських дітей і містить список американців, які, на думку Москви, також причетні до порушення прав людини і яким через це закривають в'їзд до РФ.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199