Міністерство охорони здоров'я України вже здійснило більше третини запланованих на цей рік конкурсних закупок лікарських засобів і виробів медичного призначення, заощадивши при цьому понад 47 мільйонів гривень бюджетних коштів, повідомляє прес-служба МОЗ.

«МОЗ України здійснило перші суттєві закупівлі. Станом на 8 квітня акцептовано найбільш вигідних пропозицій учасників торгів майже на 694 млн гривень, або 34% від річного плану фінансування закупівель лікарських засобів і виробів медичного призначення у 2013 році», - вказується в повідомленні.

У відомстві поінформували, що, перш за все, забезпечуються ліками, лікувальним харчуванням і тест-системами для проведення скринінгу хворі діти, зокрема, маленькі пацієнти з хворобою Гоше, хворі на фенілкетонурію, муковісцидоз, гемофілію, з розладами психіки та поведінки із спектру аутизму. Для лікування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання, закуплено лікарські засоби і вироби медичного призначення на 192,4 млн грн.

Крім того, закуплено ліки для закладів охорони здоров'я для лікування хворих з серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями на 46,5 млн грн, ендопротезів і наборів інструментів для імплантації на 1,2 млн грн, медикаментів для хворих на розсіяний склероз на 58 млн грн, антиретровірусних препаратів для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей на 188,1 млн грн.

«Економія бюджетних коштів відповідно до акцептованих пропозиціями учасників торгів становить 47,2 млн грн, або 2,3% від річного плану фінансування», - резюмували в МОЗ.
Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів має намір розглянути можливість введення податку на додану вартість на імпортні ліки.

З 1 березня 2013 р. ввезення імпортних ліків на територію України можливе тільки за наявності виданого держорганом сертифіката якості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227