Народний депутат фракції Комуністичної партії України, голова парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Спиридон Кілінкаров вважає головною метою опозиціонерів на виборах мера Києва доступ до фінансових ресурсів столиці.

Про це він сказав в ефірі програми «Шустер Live» на телеканалі «Інтер».

«Щодо мітингів, їх, звичайно, проводити потрібно. Сьогодні багато проблем щодо того, з чим ми виходимо до людей. Насправді гасла неправдиві, вони не сприймаються суспільством. Чому? Тому що нічого іншого не пропонується. Давайте проведемо вибори у Києві. Що таке вибори у Києві для них? Це доступ до посад, це можливості здобути доступ до фінансових ресурсів і так далі», - зауважив політик.

На уточнююче запитання ведучого Савіка Шустера, що буде у разі програшу опозиції, він сказав: «Вони і так їх програють».

Також Кілінкаров назвав поточну ситуацію у парламенті узурпацією влади меншістю.

«Узурпація влади - це коли меншість намагається диктувати, підкреслюю, в ультимативній формі, більшості. Так, ми (КПУ. - Ред.) на сьогоднішній день маємо протиріччя з Партією регіонів. Але це не означає, що опозиція, яка абсолютно не здатна взяти на себе владу, може щось в країні змінити», - додав нардеп.

Комуніст звернув увагу депутата фракції «Батьківщина» Сергія Соболєва на те, що опозиція навіть не в змозі створити дієздатний «тіньовий уряд».

«Якщо порівнювати опозиційність Партії регіонів у свій час, то у них був тіньовий уряд, який засідало і пропонував вашому чинному уряду певні шляхи вирішення багатьох питань. Ви на сьогоднішній день навіть не можете зібрати тіньовий «уряд», тому що ви між собою домовитися не можете ні про кандидата у мери, ні про тіньовий уряд», - сказав політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265