До Дня Києва квітковий годинник буде оформлений у тематиці святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі. Про це сказав генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Царенко під час проведення прес-конференції з благоустрою міста.

«Могутність і велич Київської держави ми намагалися символічно передати у композиції квіткового годинника до Дня Києва. Час іде і все змінюється, але залишаються вічними християнські цінності. Стилізовані кольори давнини червоно-жовтого сонця-циферблата досягнуті завдяки колеусу лимонно-жовтого і бегонії червоної. Обрамлення годинника у спокійних тонах з обрисом церков, пишною зеленню і дніпровськими хвилями поєднує старовину і сучасність», - зазначив він.

Площа композиції займає більше 300 кв. м., а на квіткове оформлення планується висадити понад 50 тисяч квітів. Також буде використано близько 1000 кг мармурової крихти.

Нагадаємо, квітковий годинник був створений у 2008 році. Протягом цього часу дизайн та оформлення композиції змінюється кожен сезон за проектами «Київзеленбуду». Зараз ведуться налагоджувальні роботи, які закінчаться через два тижні, а до кінця квітня повинні розкритися незабудки, висаджені у минулому році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194