Народний депутат фракції Комуністичної партії України, голова парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Спиридон Кілінкаров вважає, що провокативні екстремістські дії політиків штовхають країну на межу воєнних дій. Про це він сказав в ефірі програми «Шустер Live» на телеканалі «Інтер».

«Всі лідери, які організували акцію протесту під ВР, відмежувалися від тих подій, які мали місце там бути. Тобто фактично вони виконують роль попів Гапонів, які виводять на площі людей, але не відповідають за порядок», - сказав він.

На його думку, якщо молодих людей, які кидали у нардепів сніжками, притягнуть до кримінальної відповідальності, то опозиційні сили не нададуть їм допомоги.

«І завтра молодих хлопців, я не знаю, будуть вони членами партії «Свобода» чи не будуть членами партії «Свобода», коли їх притягнуть до кримінальної відповідальності, вони за ними ходити і допомагати їхнім сім'ям не будуть, і матерям допомагати не будуть. Тому що ви публічно відмежувалися. Жодна політична партія на себе відповідальність за все те, що сталося там, на площі, не взяла», - підкреслив Кілінкаров.

У зв'язку з цим він висловив думку, що провокативні екстремістські дії політиків штовхають країну на межу воєнних дій.

«Кожен політик, який сьогодні провокує ось такі екстремістські дії, він, безумовно, штовхає країну на грань воєнних дій, до громадянської війни. Україна – одна із небагатьох країн, яка мирно отримала свій суверенітет і незалежність. А деякі політики, мабуть, хочуть заповнити цю прогалину і намагаються спровокувати молодих людей на такого роду радикальні дії, при цьому не відповідаючи за їхні дії та фактично знімаючи з себе відповідальність», - зауважив нардеп.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239