У ніч на 7 квітня у Львівській області невідомі зруйнували два пам'ятники лідерам УПА - у селі Гординя Самбірського району та у місті Моршині.

Як повідомила секретар сільської ради села Гординя Марія Возняк, у ніч на 7 квітня було зруйновано пам'ятник героям УПА Євгену Коновальцю та Степанові Бандері на вулиці Січових Стрільців, встановлений навпроти сільради у 1991 році.

У ніч на 7 квітня також була зруйнована «Стела Героїв» з барельєфами героїв УПА Романа Шухевича, Євгена Коновальця та Степана Бандери, заявив депутат Стрийської районної ради Львівської області Мар'ян Берездецький, повідомляє «УНІАН».

«Невідомі, судячи з усього, великим молотом розбили «Стелу Героїв», яка встановлена ​​ біля Центру реабілітації ветеранів УПА та репресованих «Говерла» у місті Моршин», - сказав Берездецький.

У ГУ МВС України у Львівській області повідомили, що на місця подій виїжджали правоохоронці, розслідуються всі обставини руйнування пам'ятників.

Нагадаємо, також у ніч на 7 квітня у селі Великосілки Кам'янка-Бузького району невідомі зруйнували пам'ятник лідеру ОУН Степану Бандері.

У ніч на 6 березня у селі Воля-Задеревацька Стрийського району була пошкоджена меморіальна табличка і пам'ятник Степану Бандері, а у ніч на 7 березня - барельєф Романа Шухевича у селі Білогорща біля Львова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311