Фінансова ситуація у страховій компанії «Оранта» погіршується. Співробітники Одеської, Луганської та Черкаської філій перейшли на триденний робочий тиждень. Деякі фахівці активно шукають нову роботу.

Про це пише газета «Капітал» з посиланням на джерело на страховому ринку.

В «Оранті» інформацію підтвердили. «Частина співробітників вибрала триденний режим роботи при збереженні поточних робочих планів щодо залученню премій. Таке неодноразово відбувалося і в інших філіях», - заявили у прес-службі «Оранти». У компанії також діє програма скорочення витрат.

Наявність касового розриву фінансового потоку у компанії підтверджують і в Моторному (транспортному) страховому бюро України (МТСБУ). «Оранта» - лідер зі збору премій на ринку «автоцивілки», але вона також перша за кількістю неурегульованих справ. На кінець січня - останнього місяця, за який бюро змогло надати звітні дані, - таких справ було 5369. У березні компанія врегулювала лише 380 із 1087 заявлених справ, тоді як ще в 2012 р. цифра була іншою - не менше 758 справ на місяць. Дворазове падіння темпів врегулювання призводить до наростання заборгованості перед клієнтами.

Якщо швидкість врегулювання справ в «Оранті» збережеться на січневому рівні, то за підсумками року у компанії буде близько 9900 неврегульованих справ із загальною сумою заборгованості 103,9 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228