Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ про будівництво компанією «Газпром трансгаз Білорусь» (колишній «Белтрансгаз», 100-процентна «дочка» «Газпрому») багатофункціонального комплексу на місці автовокзалу «Московський» у Мінську. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з документом, інвестор за 17,2 мільйона доларів отримає в оренду ділянку площею 8,27 гектара. До 2018 року на місці знесеного автовокзалу повинен з'явитися МФК, до складу якого увійдуть готель, фізкультурно-оздоровчий комплекс, медичний центр, паркінг та об'єкти інженерної інфраструктури.

«Белтрансгаз» також повинен буде заплатити до міського бюджету 13,7 мільйона доларів як компенсацію за вилучення землі та знесення «Московського».

Крім того, компанія зобов'язується частково профінансувати будівництво транспортної розв'язки на перехресті проспекту Незалежності та вулиці Філімонова і житлового будинку для багатодітних сімей. При цьому матеріали, що ввозяться для реалізації девелоперського проекту на місці автовокзалу, не будуть обкладатися митами та податками, пише «Lenta.ru».

Ініціатором будівництва багатофункціонального комплексу на початку 2012 року виступив глава «Газпрому» Олексій Міллер. Повідомлялося, що в рамках проекту компанія має намір звести офісний центр для власних потреб.

Нагадаємо, в 2011 році Росія і Білорусь підписали контракти на постачання і транспортування газу в 2012-2014 роках. Крім цього, «Газпром» підписав угоду на покупку 50 відсотків акцій «Белтрансгазу». Вартість угоди склала 2,5 мільярда доларів.

Як повідомляв ForUm, на сьогоднішній день Україна не закуповує російський газ, а тільки транспортує його в Європу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206