Верховний представник ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон і комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле вітали рішення Президента України Віктора Януковича помилувати колишніх міністрів внутрішніх справ Юрія Луценка та з питань захисту навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука. Про це йдеться у заяві Ештон і Фюле.

«Ми салютуємо тому, що Президент Янукович скористався своєю прерогативою помилування у випадках колишнього міністра внутрішніх справ Луценка і колишнього міністра з питань захисту навколишнього природного середовища Філіпчука. Ми вітаємо звільнення і повернення в сім'ю Луценка в неділю», - наголошується у заяві, повідомляє «УНІАН».

Ештон і Фюле заявили, що це важливий крок української влади у вирішенні питань, які викликають занепокоєння щодо вибіркового застосування правосуддя. Вони також привітали діяльність моніторингової місії Європарламенту на чолі з колишнім президентом Європарламенту Петом Коксом і екс-президентом Польщі Олександром Кваснєвським у цьому контексті.

«Зараз ми чекаємо, що Україна звернеться без будь-яких зволікань до випадку вибіркового правосуддя, який залишився, і попередить будь-яке повторення вибірковості правосуддя шляхом всебічної судової реформи відповідно до європейських стандартів з метою реалізації укладення Ради закордонних справ ЄС від 10 грудня 2012 року та спільного заяви саміту Україна-ЄС від 25 лютого 2013 року», - підкреслили Ештон і Фюле.

Як раніше повідомляв ForUm, 7 квітня Президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341