Заміна водійського посвідчення старого зразка проводиться автоматично, тобто не треба складати ніякі іспити і проходити бюрократичні процедури. Про це у коментарі ForUm'у заявив народний депутат Олег Зарубінський.

«Мова йде про сучасні зразки, оскільки радянським документам вже більше 20 років. Вони залишилися тільки у невеликої кількості людей, тому черг і бюрократичної тяганини не буде», - припускає народний депутат.

До того ж, за його словами, старі радянські посвідчення ніяк не захищені, там немає не те що водяних знаків, а взагалі ніякого захисту від підробок.

Зарубінський уточнив, що водійські права на керування транспортними засобами категорії А, А1, В і В1 будуть видаватися на 20 років, а категорії С, С1, D, D1 - на 10.

«Це не так мало. Потрібна буде тільки медична довідка. Це елементарна перевірка – наскільки ти можеш адекватно реагувати на ситуацію на дорозі. А періодичність обміну документів у 20 років – не така велика», - сказав він.

Нагадаємо, днями набула чинності постанова Кабінету Міністрів №185, якою визначено терміни дії посвідчення водія. Заміна посвідчення водія радянського зразка обійдеться громадянам України у 200 грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334